Høstsesongen 2018

Etter en liten dvale er KRANTZ tilbake og klare for å dele høstens konserter med dere. Vi begynner 1.september med et program for strykere og blåsere med musikk av Prokofiev, Martinu og Schnelzer. 13.oktober kommer trioen Lights Out tilbake med et nytt og spennende mørkekonsertprogram, og 10.november får vi besøk av Duo TÖ.                      Les mer om konsertene her

Konsertene er som vanlig i Teatersalen på Nynorskens hus.

Velkommen!

2017

2017 var et spennende og innholdsrikt år for KRANTZ.
Sesongen startet med tre mørkekonserter med trioen Lights Out. Denne suksessen gleder vi oss til å gjenta i oktober 2018!
I april stod musikk for strykeseptett av Richard Strauss og John Adams på programmet, før improduoen Vilde&Inga avsluttet våren med plateslippkonsert for plata 'Silfr' i mai.
Høsten åpnet med den unge norske strykekvartetten Atem som bød på kammermusikalske klassikere av Brahms, Sjostakovitsj og Mozart.
I november hadde musikere fra KRANTZ komposisjonsworkshop med elever på Steinerskolen i Asker og en barneteatergruppe på Nynorskens hus. Prosjektet The Transfigurator går ut på at elevene selv komponerer musikken ved hjelp av klosser i ulike farger.
Sesongen avsluttet med konserten Light - You blew it, et spenstig program for fiolin, kontrabass og piano med musikk av Jacob Druckmann, John Adams, Håkon Thelin, Christian Wolff og Salvatore Sciarrino.

En dag på Nynorskens hus

I høst gjennomførte vi vårt første ungdomsprosjekt sammen med Nynorskens hus. KRANTZcellist og komponist Gregor Riddell gjorde en musikkworkshop mens andre instruktører jobbet med poesi, dans og drama. Det hele resulterte i forestillingen "En dag på Nynorskens hus" hvor publikum vandret fra rom til rom mens nye opplevelser lurte rundt hvert hjørne.

Nå er arbeidet igang med et nytt og mer omfattende prosjekt, også denne gang i samarbeid med Nynorskens hus. Gregg leder den musikalske utviklingen men denne gangen involveres også flere av KRANTZmusikere underveis. Resulatet blir en forestilling som vises 29. mai på Nynorskens hus. Vi gleder oss!

Ny konsertserie i Oslo

Velkommen til KRANTZ. 

KRANTZ er en ny konsertserie på Nynorskens hus i Oslo som drives av Torun Sæter Stavseng og Mathias Susaas Halvorsen. Konsertene presenterer kammermusikk i alle sjangre med publikum så tett på musikerne som mulig. Hver KRANTZkonsert skal være en sterk, direkte og kompromissløs musikkopplevelse. 

I tillegg til konserter driver KRANTZ også arbeid med barn og unge, institusjonskonserter og mye annet. Mer info om alt KRANTZ holder på med dukker opp her etterhvert. 

Vi gleder oss veldig til vår aller første konsert noensinne som finner sted 19.03.2016. Sjekk ut fullt program m.m her.